Marko Andreas Muru RX Academy 3. etapil poodiumil

Laupäeval, 11. augustil peeti Soomes Jalasjärvil Soome meistrivõistluste etapi raames RX Academy võistlussarja 3. etapp, kus Eestit esindas juunior Marko Andreas Muru. Aasta tagasi valminud uuel rajal toimus päeva jooksul ligi 80 starti.

Treeningsõidud peeti sel korral juba reede õhtul ning laupäeval tuli juba kohe hommikul otse starti minna. Kolmes eelsõidus võitles Muru välja vastavalt 7., 2., ja 5. koha. Sellest piisas, et startida poolfinaalis esireast. Hea stardikoht on sellel võistlusel väga oluline, sest võistlejate autod on identsed (kõik võistlejad sõidavad Renault Clio RSRX autodega) ja kõikide sportlaste ringiajad mahtusid 2 sekundi sisse. Stardi õnnestumise tähtsust suurendas ka asjaolu, et jokkerring on sellel rajal ainult 1 sekund aeglasem kui põhirada. Poolfinaalist Murule kindel 2. koha ja sellega oli pääs finaali tagatud.

Finaalis tekkis esimeses kurvis väike segadus ning Muru lükati kohe jokkerisse, kust väljudes oli ta kahest jokkeris mittekäinud konkurendist kohe eespool ehk 4. kohal. Sellist olukorda näeb üldjuhul väga harva. Puhta sõiduga õnnestus Markol veel mööduda ka ühest soomlasest ja saavutada poodiumikoht ehk 3. koht. Selle tulemusega kindlustas eestlane sarja üldkokkuvõttes 4. kohta, mis on sarja noorima osavõtja kohta hea tulemus.

3. etapi võitjaks tuli soomlane Sami-Matti Trogen, kes on Murule tuttav Eesti meistrivõistluste ajast aastal 2016.

EST RUS ENG

Üldinfo

Eesti Autospordi Liit on Eesti Autoklubi (13.10.1924-16.06.1940) ja Eesti Autoliidu (1947-1988) õigusjärglane ning nende tegevuse jätkaja. EAL on Rahvusvahelise Autoliidu FIA liige alates 11. oktoobrist 1991. a, omades FIA põhikirja art 3.1 kohaselt Rahvusliku Autoklubi staatust. EAL on Rahvusvahelise Autoliidu FIA poolt volitatud ainupädev autospordi ja autonduse edustaja Eesti Vabariigi territooriumil.

Autosport 2018

Järjekorras 16. raamat sarjast „Eesti autosport“ on pilguheit 2018. aastale Eesti autospordis. Raamatust leiab kõigi alade põhjaliku hooaja kokkuvõtte nii eesti kui inglise keeles, statistikat ja hulgaliselt pilte.

Saadaval Apollos ja Rahva Raamatus ning EAL kontoris Mustamäe tee 4.

veebitehas